04 desember 2006

Medan pt 2

Har ikke bare vaert i Medan. Loerdag drog vi til Berastagi. En liten by halvannen time fra Medan. Bodde paa et fint hotell, om noe overpriset.. Tittet litt rundt paa markedet i byen og proevde meg paa Gado-Gado. Indonesisk veggismat (som ser ut som noe som har blitt tygd, svelgt og gulpet opp et par ganger..) Men det smakte greit nok. Chillismakende, varmt peanuttsmoer med groennsaker.. Ok, saa hoeres det ikke veldig delikat ut, men det var ikke saa forferdelig som det hoeres ut som, eller saa ut som.. Var litt vanskelig aa faa fatt i veggismat her. De liker kjoettet sitt..
Soendagen drog vi opp paa en aktiv vulkan, Sibayak (2094m).








Opp paa den toppen gikk vi. Tror det var den toppen som er paa bildet.








Vi kjoerte opp saa langt vi kunne.




Parkering..










Vandringen til topps tok vel halvannen time ++ (endel stopp inkludert) Det var en fin tur. Litt glatt og noe taake.. og svovellukten er jo ikke verden beste.

Piken i svoveldampen. Steinene rundt 'utslippene' var helt gule.










Det var godt aa se litt natur igjen (fant en liten groennalge i bekken der oppe ogsaa - hehe..), hoere apeskrik og nyte til tider fantastisk utsikt.








Halvveis










Martin var med i baeremeis, og oppfoerte seg eksemplarisk. All den friske luften og vandretakten virket visst soevndyssende.















Saa for aa oppsumere. Veldig koselig tur. Faatt sett to veldig forskjellige biter av Sumatra, selv om de kun var noen faa par mil fra hverandre. Moett hyggelige mennesker og laert litt om hva misjonsarbeidere driver paa med. Frister absolutt til gjenbesoek. Men da kanskje vestkanten av oeya.

Ingen kommentarer: